Vissendatabase Brakwater | |||||||||||||
Wilt u ons helpen om de vissendatabase van Brakwater completer en mooier te maken, en u heeft informatie enof foto's die we mogen gebruiken. Dan mag u ons altijd mailen. (klik hier) |
|||||||||||||
© 2021 Copyright Aquagids. | | Disclaimer | | Contact | |
|
|||||||||||||||||||||||||||
-------- | Het maken van brakwater Het maken van brakwater is geen moeilijke opgave maar wel een zeer nauwkeurig werkje, de bewerking staan hieronder vermeld. .. |
||||||||||||||||||||||||||
.. Hoe maak ik vers brakwater ? Je neemt het aantal liter osmosewater wat je nodig heb om je brakwater te kunnen verversen. Afhankelijk van je inhoud en bezetting 20% per twee weken Je laat het osmosewater op temeratuur komen door een goede geschikte termostaat er in te hangen en aan te zetten. Let op dat je het water laat circuleren ( een pompje er in zetten) Als het water de juiste temperatuur heeft, het zeezout volgens de beschrijving van de fabrikant toevoegen. Na het volgen van de procedure het brakwater op het zoutgehalte controleren, en je kan water gaan verversen. .. |
|||||||||||||||||||||||||||
De moeilijksheidsgraad zit in de nauwkeurigheid. Je moet het zout toevoegen op de manier dat de zoutfabrikant aangeeft. Vaak houdt dat in bij een bepaalde temperatuur en een bepaalde tijd voor het waterverversen als voorbeeld : Zouttype 1 moet minimaal 24 uur rijpen voor het gebruikt kan worden. Zouttype 2 moet je kort voor dat je gaat verversen mengen tussen de 30 en 120 minuten. Verder is het een secuur werk om de juiste hoeveelheid zout toe te voegen, Teveel zout is een te hoog zoutgehalte en te weinig zout is een te laag zoutgehalte. De gebruikershoeveelheid wordt vaak door de zoutfabrikant aangegeven .. |
|||||||||||||||||||||||||||
.. Een voorbeeld van de hoeveelheid zout dat toegevoegd moet worden om de volgende zoutgehalte te kunnen meten. Lichtbrakwater 1.001 tot 1.008 middel brakwater 1.008 tot 1.015 zwaar brakwater 1.015 tot 1.021 Zeewater 1.021 tot 1.030 .. |
|||||||||||||||||||||||||||
.. Zout gehalte 1,000 1,001 1,002 1,003 1,004 1,005 1,006 1,007 1,008 .. |
.. Aantal gram per 10 liter 0 gram 35 gram 49 gram 62 gram 75 gram 90 gram 103 gram 115 gram 129 gram .. |
Zout gehalte 1,009 1,010 1,011 1,012 1,013 1,014 1,015 |
.. Aantal gram per 10 liter 142 gram 155 gram 169 gram 183 gram 196 gram 208 gram 222 gram |
||||||||||||||||||||||||
.. Zoutgehalte 1,015 1,016 1,017 1,018 1,019 1,020 1,021 .. |
Aantal gram per 10 liter 222 gram 235 gram 249 gram 262 gram 275 gram 289 gram 302 gram |
||||||||||||||||||||||||||
.. Deze zouttoevoegings tabel is een indicatie het kan per zoutmerk varieren/afwijken. voor de juiste hoeveelheid zout die per 10 liter osmosewater moet worden toegevoegd kan je het beste contact opnemen met de zouffabrikant. Dit kan rechtstreeks ( vaak moet dit in het engels of in de taal van de fabrikant) of via uw leverancier ( winkelier) .. |
|||||||||||||||||||||||||||
.. Het meten van het zoutgehalte doen we met een zoutmeter enkele type en namen Zoutdobber - Aerometer - Dompellichaam - Densitometer Hydro meter - Dompel zoutmeter Refractometer - Optische zoutmeter Electronische zoutmeters - Digitale zoutmeters .. |